fbpx
Adrians nya singel finns på Spotify och på Youtube.

I vintras följde svenska folket 13-årige Adrian Macéus i huvudrollen i SVT:s mest sedda julkalender genom tiderna, ”Storm på Lugna gatan”. Samtidigt tog han sina första steg som popartist med debutsingeln ”How Are You Now”, som han också var med och skrev. Idag på alla hjärtans dag följer han upp succén med låten ”Ask You Out”. 

”Ask You Out handlar om hur svårt det ibland kan vara att ta mod till sig och berätta för någon man gillar vad man faktiskt känner. I och med att låten släpps på alla hjärtans dag vill jag uppmuntra fler att ta mod till sig och våga ställa den svåra frågan till den man gillar!”, säger Adrian Macéus.

Att Adrian skulle stå på en scen har varit en självklarhet för alla i hans närhet, Adrian har alltid sjungit. Föräldrar, släkt, vänner och fullständiga främlingar har mer eller mindre frivilligt varit publik för otaliga framträdanden under hela hans uppväxt.

Adrian Macéus har redan en imponerande resumé. Nio år gammal gick han på en audition för musikalen Billy Elliot vilket ledde till en plats vid Billy Elliot-skolan och så småningom huvudrollen Billy i musikalen på Stadsteatern i Stockholm 2017. I två år förbereddes han intensivt för rollen och tränades i klassisk balett, stepp, jazzdans, teater och sång. 

Sen dess har rollerna rullat på för Adrian. Han har varit med i bland annat musikalen ”Så som i Himmelen” på Oscarsteatern, Leif GW Perssons kriminalserie ”Det som göms i snö” och gör den svenska rösten till huvudkaraktären Miguel i Disney Pixars Oscarsbelönade biosuccé ”Coco”. Han gör också den svenska rösten, till John Banks, i kritikerrosade biofilmen ”Mary Poppins kommer tillbaka” som hade biopremiär på juldagen.