fbpx

14-åriga stjärnskottet Adrian Macéus släpper en ny singel, den här gången på svenska. Låten ”LOV” har han skrivit ihop med Josefin Glenmark och det är en riktig feel good låt om allas längtan efter sommar, sol och ledigt.

–Jag förstår att det är bra att gå i skolan men det är så skönt när det är lov, säger Adrian.

I vintras följde svenska folket Adrian i huvudrollen i SVT:s mest sedda julkalender genom tiderna, ”Storm på Lugna gatan”. Sedan dess har han släppt två singlar ”How Are You Now” och ”Ask You Out”, men nu sjunger han alltså på svenska.

–Det har varit jättekul att skriva på svenska och jag har varit lite sugen på att sjunga på svenska också. Hoppas jag kan mixa lite. Ibland har man feeling för det ena ibland för det andra, skrattar Adrian.

Att Adrian skulle stå på en scen har varit en självklarhet för alla i hans närhet, Adrian har alltid sjungit. Föräldrar, släkt, vänner och fullständiga främlingar har mer eller mindre frivilligt varit publik för otaliga framträdanden under hela hans uppväxt.

Adrian Macéus har trots sin unga ålder redan en imponerande resumé. Nio år gammal gick han på en audition för musikalen Billy Elliot vilket ledde till en plats vid Billy Elliot-skolan och så småningom huvudrollen Billy i musikalen på Stadsteatern i Stockholm 2017. I två år förbereddes han intensivt för rollen och tränades i klassisk balett, stepp, jazzdans, teater och sång. 

Sen dess har rollerna rullat på för Adrian. Han har bland annat varit med i musikalen ”Så som i Himmelen” på Oscarsteatern, Leif GW Perssons kriminalserie ”Det som göms i snö” och han gör den svenska rösten till huvudkaraktären Miguel i Disney Pixars Oscarsbelönade biosuccé ”Coco”. Han gör också den svenska rösten, till John Banks, i biofilmen ”Mary Poppins kommer tillbaka”.