fbpx

Vänskap och tonårsförälskelse – och all osäkerhet som finns när man går från tonår till att bli vuxen. Det handlar Adrian Macéus nya låt ”Bara Vänner” om.

Låten är tropical house-inspirerad och Adrian har själv varit med och skrivit den.
Älskar det här soundet, säger han.

Förra vintern följde svenska folket Adrian i huvudrollen som Leo i SVT:s mest sedda julkalender genom tiderna, ”Storm på Lugna gatan”, som även nominerades till tv-priset Kristallen. Men han har också släppt flera singlar ”How Are You Now”, ”Ask You Out”, ”Lov” och ”Det Blir Bättre”. Den sistnämnda ska peppa ungdomar att orka kämpa och inte ge upp. 

Adrian Macéus har själv erfarenhet av utanförskap och mobbning och tvingades byta skola efter sommaren. Sen i oktober är Adrian som är 14 år Siftelsen Friends yngste ambassadör någonsin.

Under det senaste året har han gigat runt om i landet, uppträtt i bland annat Bingolotto och varit gästartist på Barnens Allsång på Skansen. 

Att Adrian skulle stå på en scen har varit en självklarhet för alla i hans närhet, Adrian har alltid sjungit. Föräldrar, släkt, vänner och fullständiga främlingar har mer eller mindre frivilligt varit publik för otaliga framträdanden under hela hans uppväxt.

Adrian har trots sin unga ålder redan en imponerande resumé. Nio år gammal gick han på en audition för musikalen Billy Elliot och efter två år av intensiv träning och utbildning spelade han den oerhört krävande huvudrollen Billy i musikalen på Stadsteatern i Stockholm 2017. 

Sen dess har Adrian bland annat varit med i musikalen ”Så som i Himmelen”, filmat i Leif GW Perssons kriminalserie ”Det som göms i snö”, i ”Maria Wern” och gjort den svenska rösten till huvudkaraktären Miguel i Disney Pixars Oscarsbelönade biosuccé ”Coco”. Rösten till John Banks, i biofilmen ”Mary Poppins kommer tillbaka” och Unge Kung Ragnar i Frost 2.