fbpx

Artisten, låtskrivaren och multitalangen Adrian Macéus släpper idag den nyskrivna jullåten ”Like A Snowman”. Låten är skriven av Adrian tillsammans med Dotter, Dino Medanhodzic och Marcus Winther-John. Låten är producerad av Dino Medanhodzic.

– Jag har alltid älskat julen väldigt mycket, den mysiga stämningen. Det finns alltid mycket förväntan runt jul men alla önskningar går ju tyvärr inte i uppfyllelse. Och det kanske är just det som gör julen så magisk, att man hoppas, tror och längtar, säger Adrian Macéus.

Ända sen Adrian började prata har han sjungit och uppträtt så fort han sett ett tillfälle. Sin första gitarr tjatade han sig till redan som två-åring och vägrade lämna affären om han inte fick just den blå gitarren. Han började tidigt skriva sina första låtar och är självlärd på att spela gitarr, men även piano och trummor. Sommaren när han var 14 år bestämde han sig dessutom för att lära sig producera musik och dedikerade all sin tid åt musikprogrammet Logic.

Adrian skrev musik på både engelska och svenska och fick redan som 13-åring möjlighet att släppa sina första låtar. Under de senaste två åren har han praktiskt taget bott i studion och skrivit musik. 

– Min inspiration hittar jag lite över allt, en hel del plockar jag ur mitt eget liv. Mycket kommer bara upp i huvudet, det kan vara några ackord, en melodislinga eller några meningar. Ibland kommer idéerna upp vid pianot, ibland på tunnelbanan. Oavsett var så har jag alltid telefonen redo att spela in.

Adrian fick sitt stora genombrott när han 2017 spelade huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms Stadsteater. Sen dess har han bl.a. spelat sonen Leo i Julkalendern ”Storm på Lugna gatan” (2019), gjort rösten till Miguel i Disney/Pixar-filmen ”Coco” och spelat Bert i TV4 och Cmore´s tv-serie Bert. Närmast är han aktuell i filmatiseringen av Martina Haag’s roman ”Det är något som inte stämmer” som kommer att ha premiär på Viaplay under 2023.