fbpx

Artisten, låtskrivaren och multitalangen Adrian Macéus släpper nu singeln ”Hate That I Need You”.

Låten är skriven av Adrian tillsammans med Benjamin Roustaing och producerad av Benjamin och Herman Gardarfve.

– Att komma över någon är inte alltid så lätt och jag tror många känner en rädsla för att vara ensamma – det är var ”Hate That I Need You” handlar om. Oavsett hur relationen sett ut kan nog många relatera till den känslan, säger Adrian Macéus.

Adrian Macéus avslutade 2022 med att släppa den nyskrivna jullåten ”Like A Snowman”, en låt som låg Topp 40 på radio i December. I höstas släppte han också singeln ”Somebody To Love”, som var den första låt han släppte i samarbete med Universal Music.

Ända sen Adrian började prata har han sjungit och uppträtt så fort han sett ett tillfälle. Han började tidigt skriva sina första låtar och är självlärd på att spela gitarr, men även piano och trummor. Adrian skrev musik på både engelska och svenska och fick redan som 13-åring möjlighet att släppa sina första låtar.

Sin inspiration hittar han lite över allt, en hel del plockar han ur sitt eget liv. Mycket kommer bara upp i huvudet, det kan vara några ackord, en melodislinga eller några meningar. Ibland kommer idéerna upp vid pianot, ibland på tunnelbanan. Oavsett var så har han telefonen alltid redo att spela in.

– Jag lyssnar på pop som jag själv gör men också väldigt brett på olika typer av musik både nytt och gammalt och i olika genrer. Kul att plocka lite här och lite där och blanda. Shawn Mendes är en artist jag har inspirerats av både som person och musikaliskt.

Adrian fick sitt stora genombrott när han 2017 spelade huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms Stadsteater. Sen dess har han bl.a. spelat sonen Leo i Julkalendern ”Storm på Lugna gatan” (2019), gjort rösten till Miguel i Disney/Pixar-filmen ”Coco” och spelat Bert i TV4 och Cmore´s tv-serie Bert. Närmast är han aktuell i filmatiseringen av Martina Haag’s roman ”Det är något som inte stämmer” som kommer att ha premiär på Viaplay under 2023.

– Både som artist och skådespelare måste du vara kreativ och skapa, som artist skapar du musik och som skådespelare skapar du en karaktär. Du tolkar och förmedlar och hoppas väcka känslor hos en publik. Så på så sätt finns det flera likheter än att bara vilja nå ut till en publik.

Mer musik kommer att släppas under 2023.