fbpx

Skådespelaren, artisten och låtskrivaren Adrian Macéus släpper sin version av en av 90-talets allra största hits, Chesney Hawkes The One And Only. Efter signingen med Universal Music Sverige förra året har han gång på gång visat hur “Adrian Macéus”-pop låter och att han är här för att stanna.

”Att skriva ny musik gör jag väldigt ofta, men att göra om någon annans låt är inget jag gjort förut. Låten är väldigt catchig och jag kände att det vore kul att göra om den till min egen. Det var en spännande utmaning och till slut landade jag och producenten Fredrik Sonefors i den här versionen. Jag är väldigt stolt över den!” säger Adrian själv om låten.

Trots sin unga ålder har Adrian ett tydligt id i rösten som med ett modernt sound ger nytt liv åt den gamla one-hit-wonder låten när singeln släpps den 7 juli. Med influenser som Shawn Mendes har han lyckats hitta hem i en genre där låtarna måste kännas självklara för att hålla måttet.

Adrian fick sitt stora genombrott när han 2017 spelade huvudrollen i musikalen Billy Elliot på Stockholms Stadsteater. Sen dess har han bl.a. spelat sonen Leo i SVT:s julkalender ”Storm på Lugna gatan” (2018), gjort svenska rösten till Miguel i Disney/Pixar-filmen ”Coco” och spelat Bert i TV4 och Cmore´s tv-serie Bert.

Adrian Macéus avslutade 2022 med att släppa den nyskrivna jullåten ”Like A Snowman”, en låt som låg topp 40 på radio i december. Efter det har singlarna avlöst varandra och senaste singeln ”Die For You” skrev han tillsammans med den gyllene låtskrivartrion från Melodifestivalen Melanie Wehbe, Herman Gardarfve och Patrik Jean.

Förutom den nya singeln är Adrian närmast aktuell i filmatiseringen av Martina Haag’s roman ”Det är något som inte stämmer”, som planeras gå upp på biograferna för att sedan streamas på Viaplay under 2023.

Relaterade länkar